Nieuws & Agenda

Onze school & corona: informatie voor leerlingen en ouders

Update: 21-1-2022

Op deze informatiepagina staan de actuele coronamaatregelen en -afspraken die op onze scholen gelden. Als hierin iets verandert, wordt dat als eerste op deze pagina bekendgemaakt. Hou deze pagina daarom goed in de gaten. 


Protocollen onderwijs op afstand

Door ziekte (corona, maar ook andere vormen van ziekte), quarantaine of lockdown kan het voorkomen dat onderwijs niet fysiek gegeven kan worden. Dan gelden de richtlijnen, regels en afspraken voor onderwijs op afstand. Je kunt deze downloaden aan de linkerkant van deze pagina.


De maatregelen op school vanaf 17 januari

 • Buiten het klaslokaal draagt iedereen een mondkapje
 • Op school gelden looproutes
 • Tussen leerlingen en docenten is het houden van 1,5 meter afstand op school niet verplicht
 • We adviseren om dit toch zoveel mogelijk te doen
 • Alle andere aanwezigen van 18 jaar en ouder moeten in de school wel 1,5 meter afstand houden van elkaar en van docenten
 • Ouders/verzorgers komen niet in de school, tenzij dit echt niet anders kan
 • Je gaat in quarantaine als een huisgenoot, of ander nauw contact, positief is getest
 • Je hoeft niet in quarantaine als je langer dan een week geleden een boosterprik hebt gehad of korter dan 8 weken geleden positief bent getest. Behalve als je klachten hebt. Dan doe je een test.
 • Indien een docent corona-gerelateerde klachten bij een leerling constateert zal de leerling naar huis gestuurd worden. Alleen bij een negatieve testuitslag mag hij/zij weer naar school

Verder blijft gelden:

 • Was je handen vaak en goed
 • Blijf bij verkoudheidsklachten thuis en doe een test bij de GGD. Ook in twijfelgevallen
 • Iedereen wordt gevraagd twee keer per week thuis een zelftest te doen. Zelftesten zijn altijd vrijwillig en op te halen bij de receptie van school. Bij een positieve testuitslag verwachten we dat een coronatest bij de GGD gedaan wordt

Doordat ieder schoolgebouw anders is, kunnen per locatie nog aanvullende maatregelen gelden.


Zelftesten

Naast alle geldende coronamaatregelen gebruiken wij zelftesten. Deze testen worden ingezet naast handen wassen, afstand houden en het gebruik van mondkapjes. Er zijn genoeg zelftesten voor iedereen, ook voor mensen die volledig gevaccineerd zijn. De zelftesten zijn gratis voor leerlingen en medewerkers. Iedereen die dat wil kan een test ophalen bij de receptie op school.

Krijgt een leerling gedurende de schooldag klachten die op corona lijken, dan kan er op school een zelftest worden gedaan. Het is belangrijk dat de test zo snel mogelijk na het ontstaan van de klachten gedaan wordt. Bij een positieve zelftest gaat de leerling naar huis en maakt een afspraak bij de GGD.

We roepen met klem op om met klachten niet naar school te komen, zonder eerst een zelftest te doen.

Een zelftest doen is altijd vrijwillig. Bij een positieve testuitslag verwachten we dat leerlingen thuis blijven en een afspraak maken voor een coronatest bij de GGD.


Ondersteuning bij onli­ne onderwijs

Op het leerlingportaal (mijn.tcc-leerling.nl) staat informatie over online onderwijs, zoals handleidingen, richtlijnen en antwoorden op veel gestelde vragen. Dit portaal is speciaal voor leerlingen van TCC.


Informeer school bij ziekte en quarantaine

Is uw kind ziek, in thuisquarantaine of isolatie? Informeer school altijd over de afwezigheid van uw kind. Zit een leerling in quarantaine en is hij/zij niet ziek, dan moeten afspraken gemaakt worden voor het volgen van de lessen.  

Ziekte en quarantaine moeten tussen 8.00 en 8.30 uur gemeld worden bij de schoollocatie van uw zoon of dochter. Afwezigheid door ziekte (dus niet door quarantaine) kan door ouders ook gemeld worden in Somtoday. Er hoeft dan niet meer gebeld te worden. Afwezigheid door quarantaine wordt niet als verzuim gemeld. Als uw kind weer onderwijs kan volgen, horen we dat ook graag.


Vragen over het coronavirus, quarantaine of de coronatest?

Voor antwoorden op vragen over het coronavirus (COVID-19), quarantaine en de coronatest verwijzen wij door naar de websites van het RIVM en de GGD:

Algemene informatie over het coronavirus 
Veelgestelde vragen over het coronavirus
Informatie over de coronatest
Informatielijn corona
Quarantainecheck van de Rijksoverheid


Vragen over de maatregelen op school?

Heeft u een vraag over de maatregelen en/of afspraken op onze scholen? Mailt u dan naar info@twentscarmelcollege.nl.