Nieuws & Agenda

Onze school & corona: informatie voor leerlingen en ouders

Update: 13-07-2022

Op deze informatiepagina staan de actuele coronamaatregelen en -afspraken die op onze scholen gelden. Als hierin iets verandert, wordt dat als eerste op deze pagina bekendgemaakt. Hou deze pagina daarom goed in de gaten. 


Protocollen onderwijs op afstand

Door ziekte (corona, maar ook andere vormen van ziekte), quarantaine of lockdown kan het voorkomen dat onderwijs niet fysiek gegeven kan worden. Dan gelden de richtlijnen, regels en afspraken voor onderwijs op afstand. U kunt deze downloaden aan de linkerkant van deze pagina.


Coronamaatregelen op school

Op school gelden de basisregels zoals thuisblijven bij klachten, handen wassen, hoesten in de elleboog en ruimtes goed ventileren. We adviseren om afstand te houden waar mogelijk. Leerlingen en medewerkers zonder klachten hoeven niet meer 2 keer per week te testen voordat zij naar school gaan. We vragen om met klachten niet naar school te komen zonder negatieve zelftest.

Voor iedereen met klachten blijft gelden: blijf thuis en doe een zelftest. Voorlopig blijft het mogelijk om hiervoor bij de recepties van school zelftesten op te halen. Is de uitslag positief? Het is niet meer vereist om dan een test bij de GGD te laten doen. Wij verwachten bij een positieve zelftest dat een leerling thuis blijft en de leefregels van het RIVM volgt.

Bekijk de video van het RIVM voor meer informatie over isolatie en wanneer je weer uit isolatie mag.

Wel of geen quarantaine? Kom erachter via de quarantainecheck.


Ondersteuning bij onli­ne onderwijs

Op het leerlingportaal (mijn.tcc-leerling.nl) staat informatie over online onderwijs, zoals handleidingen, richtlijnen en antwoorden op veel gestelde vragen. Dit portaal is speciaal voor leerlingen van TCC.


Thuis door ziekte of quarantaine?

Informeer school altijd over de afwezigheid van uw kind. Doe dit tussen 8.00 en 8.30 uur, zodat uw kind op tijd is afgemeld vóór de eerste les begint.
Ziekmelden kan via Somtoday of telefonisch bij de schoollocatie van uw zoon of dochter.
Quarantaine (dus als uw kind nog wel vanuit huis onderwijs kan volgen) meldt u telefonisch via de receptieBij quarantaine zijn leerlingen nog wel verplicht om thuis lessen te volgen. Afwezigheid door quarantaine wordt niet als verzuim gemeld.

Als uw kind weer onderwijs kan volgen horen we dat natuurlijk ook graag.


Vragen over het coronavirus, quarantaine of de coronatest?

Voor antwoorden op vragen over het coronavirus (COVID-19), quarantaine en de coronatest verwijzen wij door naar de websites van het RIVM en de GGD:

Algemene informatie over het coronavirus 
Veelgestelde vragen over het coronavirus
Informatie over de coronatest
Informatielijn corona
Quarantainecheck van de Rijksoverheid


Vragen over de maatregelen op school?

Heeft u een vraag over de maatregelen en/of afspraken op onze scholen? Mailt u dan naar info@twentscarmelcollege.nl.