Nieuws & Agenda

Onze school & corona: informatie voor leerlingen en ouders

Update: 22-4-2021

Op deze informatiepagina staan de actuele coronamaatregelen en -afspraken die op onze scholen gelden. Als hierin iets verandert, wordt dat als eerste op deze pagina bekendgemaakt. Hou deze pagina daarom goed in de gaten. 


Zelftesten op school vanaf maandag 10 mei

Vanaf maandag 10 mei gaan wij naast alle geldende coronamaatregelen gebruik maken van zelftesten voor het coronavirus. Wij bieden deze testen gratis aan onze leerlingen en medewerkers aan. De zelftest is extra naast alle maatregelen die al gelden op school, zoals handen wassen, afstand houden en het gebruik van mondkapjes. Meedoen aan een zelftest is altijd vrijwillig. Meer informatie staat in de brief die op 21 en 22 april is verstuurd. Deze brief is ook te lezen aan de linkerkant van deze pagina.


Onderwijs vanaf woensdag 3 maart

Op maandag 1 maart zijn alle leerlingen en ouders/verzorgers (behalve die van locatie Praktijkonderwijs) geïnformeerd over het onderwijs dat we hanteren vanaf woensdag 3 maart aanstaande. Leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) van locatie Praktijkonderwijs hebben daarover op donderdag 4 maart een brief ontvangen. De brieven zijn te vinden aan de linkerzijde van deze pagina.


Ondersteuning bij onli­ne onderwijs

Op het leerlingportaal (mijn.tcc-leerling.nl) staat informatie over online onderwijs, zoals handleidingen, richtlijnen en antwoorden op veel gestelde vragen. Dit portaal is speciaal voor leerlingen van TCC.


Informeer school bij ziekte en quarantaine

Is uw kind ziek, in thuisquarantaine of isolatie? Informeer school altijd over de afwezigheid van uw kind. Zit een leerling in quarantaine en is hij/zij niet ziek, dan moet hij/zij wel online les volgen.  

Ziekte en quarantaine kunnen telefonisch tussen 8.00 en 8.30 uur gemeld worden bij de receptie van de schoollocatie van uw zoon of dochter. Afwezigheid door quarantaine wordt niet als verzuim gemeld. Als uw kind weer onderwijs kan volgen, horen we dat ook graag.


(Zelf)testen in Duitsland

Vanaf 6 april moet iedere inwoner van Nederland in Duitsland een bewijs van een negatieve coronatest kunnen laten zien. Voor grenswerkers, studenten en familiebezoek mag de test maximaal 72 uur oud zijn. Dus: 2x per werkweek testen. Zowel PCR-tests als PoC-sneltests van een bevoegd medisch dienstverlener en zelftests onder toezicht van bekwaam personeel worden als tests geaccepteerd. U moet het testbewijs bij controle, op papier of op de mobiele telefoon, kunnen laten zien. Dit is een maatregel van de Duitse overheid. Woont u in Duitsland, dan moet u zélf organiseren dat u en uw kinderen over geldige negatieve coronatesten beschikken. Let daarbij goed op de deelstaat waarin u woont. De regels kunnen per deelstaat afwijken.

Vragen en antwoorden over (zelf)testen in Duitsland: www.zusammengegencorona.de/testen/


Vragen over het coronavirus, quarantaine of de coronatest?

Voor antwoorden op vragen over het coronavirus (COVID-19), quarantaine en de coronatest verwijzen wij door naar de websites van het RIVM en de GGD:

Algemene informatie over het coronavirus 
Veelgestelde vragen over het coronavirus
Informatie over de coronatest
Informatielijn corona


Vragen over de maatregelen op school?

Heeft u een vraag over de maatregelen en/of afspraken op onze scholen? Mailt u dan naar info@twentscarmelcollege.nl.