Nieuws & Agenda

Onze school & corona: informatie voor leerlingen en ouders

Update: 24-09-2021

Op deze informatiepagina staan de actuele coronamaatregelen en -afspraken die op onze scholen gelden. Als hierin iets verandert, wordt dat als eerste op deze pagina bekendgemaakt. Hou deze pagina daarom goed in de gaten. 


Vanaf maandag 27 september gelden op school de volgende maatregelen:

  • Was je handen vaak en goed
  • Blijf bij gezondheidsklachten zoals verkoudheid – ook in twijfelgevallen - thuis en laat je testen door de GGD
  • Geef elkaar de ruimte
  • Leerlingen en medewerkers die (nog) niet beschermd zijn tegen corona via een vaccin of herstel adviseren we om twee keer per week een zelftest te doen. Zelftesten zijn altijd vrijwillig en op te halen bij de receptie van school. Bij een positieve testuitslag verwachten we dat een coronatest bij de GGD gedaan wordt
  • Respecteer mensen die ervoor kiezen om afstand te houden of een mondkapje te dragen

Doordat ieder schoolgebouw anders is, kunnen per locatie nog aanvullende maatregelen gelden. Deze maatregelen zijn op de locatie bekendgemaakt.

Leerlingen en medewerkers die beschermd zijn tegen corona hoeven bij een besmetting op school niet in quarantaine. Iemand is beschermd hij/zij:

  • 14 dagen of langer geleden de 2e prik heeft ontvangen van BioNTech/Pfizer, Moderna of AstraZeneca; of
  • 14 dagen of langer geleden 1 prik heeft ontvangen van één van deze vaccins en corona heeft gehad; of
  • 28 dagen of langer geleden een Janssen-vaccinatie heeft ontvangen; of
  • minder dan 6 maanden geleden corona heeft gehad

Zelftesten

Naast alle geldende coronamaatregelen gebruiken wij zelftesten. Deze testen worden ingezet naast handen wassen, afstand houden en het gebruik van mondkapjes. Er zijn genoeg zelftesten voor iedereen, ook voor mensen die volledig gevaccineerd zijn. De zelftesten zijn gratis voor leerlingen en medewerkers. Iedereen die dat wil kan een test ophalen bij de receptie op school.

Een zelftest doen is altijd vrijwillig. Bij een positieve testuitslag verwachten we dat leerlingen thuis blijven en een afspraak maken voor een coronatest bij de GGD.


Ondersteuning bij onli­ne onderwijs

Op het leerlingportaal (mijn.tcc-leerling.nl) staat informatie over online onderwijs, zoals handleidingen, richtlijnen en antwoorden op veel gestelde vragen. Dit portaal is speciaal voor leerlingen van TCC.


Informeer school bij ziekte en quarantaine

Is uw kind ziek, in thuisquarantaine of isolatie? Informeer school altijd over de afwezigheid van uw kind. Zit een leerling in quarantaine en is hij/zij niet ziek, dan moeten afspraken gemaakt worden voor het volgen van de lessen.  

Ziekte en quarantaine kunnen telefonisch tussen 8.00 en 8.30 uur gemeld worden bij de receptie van de schoollocatie van uw zoon of dochter. Afwezigheid door quarantaine wordt niet als verzuim gemeld. Als uw kind weer onderwijs kan volgen, horen we dat ook graag.


Vragen over het coronavirus, quarantaine of de coronatest?

Voor antwoorden op vragen over het coronavirus (COVID-19), quarantaine en de coronatest verwijzen wij door naar de websites van het RIVM en de GGD:

Algemene informatie over het coronavirus 
Veelgestelde vragen over het coronavirus
Informatie over de coronatest
Informatielijn corona


Vragen over de maatregelen op school?

Heeft u een vraag over de maatregelen en/of afspraken op onze scholen? Mailt u dan naar info@twentscarmelcollege.nl.