Over ons

Home / Over ons / Onderwijs

Onderwijsaanbod

Wat wil je later worden? Misschien weet jij het al lang. Maar misschien weet je het nog niet zo goed. Gelukkig heb je nog tijd om te ontdekken wat je leuk vindt én waar je goed in bent. Het advies van jouw basisschool (in combinatie met de cito-score) geeft aan welk soort onderwijs jij het beste kunt volgen. Hieronder een overzicht van de soorten onderwijs die wij bieden:

Praktijkonderwijs

Hier ga je vooral doen! Je handen laten wapperen tijdens het timmeren of in de keuken. En natuurlijk ook de schoolbanken in om te leren. Met behulp van stages ontdek je welke werkzaamheden jij goed kunt en leuk vindt.

Vmbo

Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Met deze opleiding combineer je leren én doen. Je werkt in de eerste jaren aan een goede theoretische basis en daarna kies je een van de profielen of de (gemengd) theoretische leerweg. Na het vmbo kun je naar het mbo (middelbaar beroepsonderwijs) om een gerichte opleiding te volgen.

Havo 

Hoger algemeen voortgezet onderwijs. Hier leer je vooral theoretisch. Talen, natuurkunde, wiskunde en nog veel meer. Na vijf jaar doe je examen en kun je een vervolgopleiding op het hbo (hoger beroepsonderwijs) volgen.   

Vwo

Voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. We kennen twee typen vwo; atheneum en gymnasium. Het verschil? Het aantal vakken en de verdeling van de lesuren. Daarnaast krijg je op het gymnasium Latijn en Grieks. Na het vwo (zes jaar) kun je een universitaire opleiding volgen. Heb je veel in je mars, ben je onderzoekend ingesteld en wil je graag aan projecten werken? Dat kan bij het vwo-extra.