Leerlingen

Gender and Sexuality Alliance (GSA)

Op dit moment hebben we alleen een GSA op locatie Lyceumstraat.

De Gender and Sexuality Alliance (GSA) is een groep diverse scholieren van het Twents Carmel College van locatie Lyceumstraat. Zij maken zich sterk voor een veilige omgeving op school voor iedereen, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Niet iedereen valt automatisch op het andere geslacht en niet iedereen identificeert zich met het geslacht dat bij de geboorte is toegewezen. De GSA is er voor hen, om bij te dragen aan een veilige plek, waar iedereen zichzelf kan zijn.

Doel van de GSA

De GSA wil zowel onder leerlingen als docenten meer bewustzijn creëren voor seksuele diversiteit en genderidentiteit. Daarnaast wil de GSA een platform geven aan hen die het gevoel hebben niet gehoord te worden in het huidige onderwijs. Zo streven we naar een schoolklimaat van acceptatie en inclusiviteit.

Wat doet de GSA?

De GSA organiseert evenementen en biedt een luisterend oor aan hen die dat nodig hebben. Zo worden de doelen acceptatie, bewustzijn en veiligheid op school nagestreefd en wordt de school voor iedereen een (nog) leukere plek.

Een paar voorbeelden:

  • De GSA zorgt op Paarse Vrijdag voor bewustwording door activiteiten en informatie
  • De GSA organiseert voorlichtingen voor zowel leerlingen als docenten
  • De GSA biedt van een fysieke plek voor leerlingen om bijeen te komen
  • De GSA geeft leerlingen de mogelijkheid om (anoniem) vragen te stellen of hun ei kwijt te kunnen

Bezoek de GSA op school

Op dinsdag en vrijdag zit de GSA tussen 13.00 en 13.30 uur in lokaal A003 van de Lyceumstraat. Iedereen is dan welkom met vragen of gewoon om nieuwe mensen te ontmoeten. Je kan lid worden van de GSA en meehelpen met de organisatie, maar je bent uiteraard ook altijd welkom om gewoon eens te komen kletsen.

Contact

Berichten aan de GSA worden alleen door enkele vertrouwenspersonen van de GSA gelezen en niet met anderen gedeeld.

Contactpersonen

Noëlle Voorzitter    
  6vwo    
Guus Vicevoorzitter    
  4vwo    
Dhr. Timmer Begeleider    
  Docent    

Instagram: @gsa.lyceum | Facebook: GSA Lyceum | gsa.lyceumstraat@twentscarmelcollege.nl

Professionele hulp nodig?

Als je behoefte hebt aan professionele hulp, kun je het beste contact opnemen met je mentor of het ondersteuningsteam op school. Je kunt altijd ergens terecht als je hulp nodig hebt!