Ouders / Verzorgers

Kies je eigen laptop

Bij het Twents Carmel College stimuleren we het gebruik van ICT-middelen in ons onderwijs. Om op school gebruik te kunnen maken van de digitale mogelijkheden is wel de juiste apparatuur nodig. Hiervoor hebben we een aantal voorwaarden opgesteld. Hieronder gaan we daar verder op in.

Office 365 en Windows 10

Wij werken met Office 365. Windows 10 sluit daar het beste op aan. Voor nieuwe leerlingen geldt daarom dat zij hun werk voor school maken op een laptop met Windows 10. Alleen leerlingen die al op school zaten en een ander apparaat hadden aangeschaft kunnen daar de komende schooljaren mee verder werken.

Welke laptop kopen of huren?

De software en applicaties die wij gebruiken stellen geen hoge eisen aan de apparatuur. Wij adviseren om een (eenvoudige) laptop met Windows 10 te kopen of te huren. Dat kan bij The Rent Company. Daarmee hebben wij prijsafspraken gemaakt. Een laptop die u hier koopt of huurt voldoet altijd aan de voorwaarden die wij stellen. Gebruik bij het aanschaffen of huren de code 4R3BAYE. Let erop dat u het logo van Twents Carmel College in beeld ziet, dan weet u dat u op de juiste pagina bent, met de juiste aanbiedingen. 

U mag uiteraard ook zelf bepalen waar u de laptop aanschaft. We raden aan dat u zich daarbij houdt aan de voorwaarden die wij aan de apparatuur stellen.

Voorwaarden voor een laptop

De voorwaarden voor laptops die geschikt zijn voor school zijn gebaseerd op de technische mogelijkheden, de manier waarop wij onderwijs willen en kunnen aanbieden en de mogelijkheden voor online samenwerking. De laptop die u gaat kopen of huren moet goed functioneren, zowel thuis als op school. We stellen er één duidelijke eis aan. Verder doen we een aantal aanbevelingen:

Eis

 • WiFi module met 2.4 en 5.0 GHz ondersteuning.

Aanbevelingen

 • Laptop met Windows 10 besturingssysteem;
 • Stevige behuizing en degelijke scharnieren;
 • Liefst inclusief rubberen stootrand of degelijke hoes;
 • Vochtbestendig toetsenbord en mousepad;
 • Schermgrootte tussen 11 inch en 14inch, groter is lastig te transporteren;
 • Processor: geen harde eisen omdat er meestal in de cloud gewerkt wordt;
 • WiFi module met AC-Wireless comptabiliteit en dubbele antennes in het beeldscherm voor een snelle, stabiele en optimale draadloze verbinding;
 • Long-life oplaadbare accu die beschikt over ‘long-life technologie’ waardoor de accucapaciteit pas na 1500 opladingen afneemt;
 • Accu met een minimale werkduur van 5 uur waardoor de leerling het apparaat een hele schooldag kan gebruiken zonder de accu op te laden;
 • SSD (Solid State Drive) harde schijf in plaats van een reguliere harde schijf: een SSD is snel, energiezuinig en robuust door het ontbreken van bewegende delen.

Mogelijkheden voor tegemoetkoming in de kosten

De kosten van een laptop verschillen per type/merk en vallen onder de vrijwillige ouderbijdrage. Als ouders deze kosten niet kunnen betalen dan biedt de school een alternatief aan, dat is wettelijk verplicht. Daarnaast is er een vangnet in de vorm van Stichting Solidariteit Leerlingen Twents Carmel College. Hiervoor gelden wel voorwaarden.