Groep 8

De eerste weken op het Twents Carmel College

We vinden het belangrijk dat jij je snel thuis gaat voelen op onze school, want alleen als je lekker in je vel zit kun je goed presteren en jezelf ontwikkelen.

Kennismakingsmiddag

Bij ons op school gaan veel dingen anders dan op de basisschool. Het wordt dus wel even wennen, dat begrijpen we heel goed. Docenten van onze school en jouw basisschoolleraar gaan na jouw aanmelding al met elkaar in gesprek om te zorgen voor een ‘warme overdracht’, we proberen je al een beetje te leren kennen vóórdat je bij ons op school komt.

Vóór de zomervakantie kom jij ook een middag op school om kennis te maken. Begin juni ontvang je de uitnodiging voor deze kennismakingsmiddag. Dit is het eerste moment waarop je kennismaakt met je nieuwe klasgenoten en mentor of coach.

De mentor of coach

De mentor of coach is de leraar of lerares die jou ondersteunt en het hele schooljaar begeleidt. Op de middelbare school heb je elk uur een andere leraar, maar de mentor is een leraar die klaarstaat voor jou en jouw klas. Je hebt elke week een mentoruur of coachgesprek en hierin maak je samen afspraken hoe je met elkaar omgaat en hoe je elkaar kunt helpen. Ook kan de mentor je helpen met leren, hoe kun je het beste je huiswerk aanpakken, hoe bereid je je voor op dat ene proefwerk etc. Op deze manier willen we je helpen om het leren wat makkelijker te maken.

De mentor is ook de docent die de contacten met je ouders onderhoudt. En met vragen, problemen of opmerkingen kun je altijd bij je mentor terecht.

De brugklas

We noemen de eerste twee jaar op de middelbare school ook wel de brugklas. In de brugklas krijg je veel verschillende vakken en docenten. En het is een klas waar schoolniveaus gecombineerd worden. Dit doen we, zodat jij ontdekt welke opleiding het beste bij jou past!

Daarnaast is er op je nieuwe school veel nieuw. Zoals je klasgenoten, van wie je de meeste nog moet leren kennen. En het gebouw, dat groter is dan je gewend was. Met veel meer leslokalen, een kantine en verschillende vaklokalen. Je moet er de weg nog leren vinden, maar je voelt je vast heel snel thuis.

In het nieuwe schooljaar hoef je nog niet direct aan de slag. Speciaal voor de brugklassers zijn er introductiedagen in de eerst schoolweek (of schoolweken). Je gaat dan samen met je klas, naast de lessen, ook leuke dingen doen. Zo leer je elkaar goed kennen. Je krijgt van tevoren meer informatie over het introductieprogramma van jouw locatie.