Over ons

Onze school

Twents Carmel College is een school waar leerlingen hun eigen route mogen kiezen. We bieden een leeromgeving waar leerlingen samen met docenten en ouders gaan ontdekken, onderzoeken, leren en ervaren. En dat ziet er voor iedereen anders uit. Samen kiezen we wat bij je past, wat je nodig hebt of waar je gewoon heel blij van wordt. Wij ondersteunen, stimuleren en inspireren je. We richten onze blik op de toekomst en blijven om ons heen kijken. Samen leren en ervaren wat jij nodig hebt om verder te gaan.

Leren

De tijd van de potjes inkt, krijtborden en houten bankjes ligt achter ons. Het onderwijs anno nu ziet er behoorlijk anders uit. Ja, we gebruiken nog steeds boeken, je zit met een groep leerlingen in een ruimte en docenten vragen je aandacht. Je werkt ook veel zelfstandig en je hebt meer keuzevrijheid om te ontdekken waar je goed in bent. Je gebruikt moderne technologieën die je ondersteunen tijdens het leren en werken. En je zit niet alleen maar in klaslokalen. Je gaat ook regelmatig op pad.    

Modern 

We zijn een school met veel ervaring. Mede dankzij die ervaring durven we te vernieuwen. Tijdens de lessen gebruiken we digitale hulpmiddelen zoals laptops. Informatie bieden we op papier aan, maar ook digitaal. Leerlingen krijgen een eigen mailadres en toegang tot de programma's van Microsoft Office 365 waar ze samenwerken aan documenten. Naast theorielessen zijn er bij verschillende opleidingen praktijklessen en werken leerlingen samen aan projecten waar verschillende vakken aan bod komen. 

Voor iedereen

We bieden voortgezet onderwijs voor iedereen. Ons lesmateriaal, de deskundigheid van leerkrachten, de inzet van ondersteunend personeel; alles proberen we af te stemmen en in te zetten om iedereen goed onderwijs te geven. Onderwijs dat ervoor zorgt dat iedere leerling met voldoende kennis en vaardigheden een volgende stap gaat zetten. Want, na een opleiding bij ons is het nog altijd niet klaar.

Meer dan cijfers 

Natuurlijk zijn we blij wanneer leerlingen mooie cijfers halen. We vinden het ook belangrijk dat je weet hoe je de kennis en vaardigheden inzet voor de vervolgopleiding en later in de praktijk toepast. We willen dat je erachter komt wat je leuk vindt om te doen, ervaart waar je goed in bent en weet wat je nodig hebt om iets te bereiken. 

Uitdagen 

We bieden aan wat moet en kijken wat nog meer kan. Een vmbo-leerling die erg goed Engels kan? Die mag bij ons Engels op havo of vwo niveau volgen. Op die manier blijft het vak ook voor die leerling aantrekkelijk. Door lessen op verschillende niveaus én in verschillende klassen te volgen, is het onderwijs uitdagend en afwisselend.    

We bieden op verschillende niveaus onderwijs aan; (praktijkonderwijs, vmbo, havo, vwo -atheneum, gymnasium- en vwo-extra). Binnen het vmbo kennen we verschillende leerwegen en meerdere profielen waar leerlingen na de eerste twee jaar uit kiezen.