Ouders / Verzorgers

Dankwoord van de stichting

Stichting Solidariteit Leerlingen TCC

Iedere leerling van Twents Carmel College moet gewoon mee kunnen doen op school. Schoolkosten zijn echter niet voor ieder gezin gemakkelijk te betalen. Voor hen bestaat het solidariteitsfonds van de stichting Solidariteit Leerlingen Twents Carmel College (SL TCC). Dit fonds vergoedt sommige schoolkosten die stichting Leergeld niet vergoedt.

Voor wie is de stichting Solidariteit Leerlingen Twents Carmel College?

De stichting SL TCC geeft financiële steun aan leerlingen van wie de ouders/verzorgers een inkomen hebben dat net te hoog is voor een vergoeding vanuit de stichting Leergeld. Het  inkomen ligt dan tussen 120% en 130% van het bijstandsniveau. Dat is nog steeds laag en kan het lastig maken om bepaalde schoolkosten te betalen.

Welke kosten vergoedt het solidariteitsfonds van SL TCC?

Het solidariteitsfonds komt tegemoet in kosten voor leermaterialen zoals een laptop of een grafische rekenmachine. Ook kleding die voor de leerrichting verplicht is, kan (gedeeltelijk) vanuit dit fonds betaald worden.

Hoe vraagt u een tegemoetkoming aan?

Bij de aanvraag werken Stichting SL TCC en Stichting Leergeld samen. U doet daarom een aanvraag bij Stichting Leergeld in de woonplaats van de leerling. Leergeld kijkt eerst of zij de schoolkosten vergoeden. Is dat niet het geval, dan wordt de aanvraag automatisch doorgezet naar stichting SL TCC. Daarvoor is dus geen aparte aanvraag nodig.

Waar komt het geld in het solidariteitsfonds vandaan?

Het geld dat in het solidariteitsfonds zit, is gedoneerd door ouders/verzorgers van leerlingen van TCC. Via een brief krijgen alle ouders/verzorgers een uitnodiging om bij te dragen. Een donatie kan gemakkelijk online gedaan worden, maar kan ook via een overschrijving. In de brief staat daarover meer.

Ook uw steentje bijdragen? Klik hier om een donatie te doen.

Uw aanvraag wordt vertrouwelijk behandeld

Een aanvraag voor steun vanuit het solidariteitsfonds wordt vertrouwelijk behandeld. Stichting Leergeld en Stichting Solidariteit Leerlingen Twents Carmel College gaan discreet met de aanvraag om. Binnen de school wordt dus niet bekend welke leerling gebruikmaakt van financiële ondersteuning.

Vragen?

Heeft u nog vragen over het solidariteitsfonds of over de stichting Solidariteit Leerlingen Twents Carmel College? Neemt u dan contact met ons op via solidariteit@twentscarmelcollege.nl