Groep 8

Ga jij een extra uitdaging niet uit de weg?

Met maatwerk probeert Twents Carmel College beter aan te sluiten op jouw talenten. Ben jij bijvoorbeeld heel erg goed in wiskunde? Dan kan jij het vak misschien wel op een hoger niveau volgen.

Op Twents Carmel College vinden we het belangrijk dat jij je talenten volledig kan ontdekken en benutten. Dit kan op verschillende manieren:

  • via verschillende projecten binnen de huidige vakken.
  • via de vwo-extra klassen op de instroomlocaties.

Als je ruimte hebt in je huidige onderwijsprogramma kunnen we je op twee manieren verschillende projecten aanbieden:

  • Een verbredingsmodule. Dan ga je, naast je normale lessen, een onderzoekje doen naar of bereidt je een presentatie voor over een bepaald thema of vraagstuk.
  • Of een verdiepingsmodule binnen de reguliere vakken, zoals bv. Cambrigde bij Engels, maar dit kunnen ook specialismes zijn, zoals bv. Businessschool bij Economie.

Op de drie instroomlocaties hebben we een speciale vwo-extra klas. Als je op de basisschool al uitblinkt op school, dan kan het zijn dat je een advies hebt gekregen om in te stromen in een vwo-extra klas. Dit kan niet zomaar, hier gaat een aanmelding en selectie aan vooraf, maar samen met je ouder(s) en school gaan we kijken of je echt gemotiveerd bent. Als je toegelaten wordt, volg je het reguliere onderwijsprogramma in 80% van de onderwijstijd en in de vrijgekomen tijd werk je aan opdrachten die speciaal voor jou ontwikkelt zijn óf opdrachten die je zelf aandraagt.

Op deze manier bieden we je veel keuzemogelijkheden om jouw nieuwsgierigheid en interesses te prikkelen.