Nieuws & Agenda

Home / Nieuws & Agenda / Nieuws / Losser / 

Sterk Techniek Onderwijs! De Saller op bezoek!

Het Twents Carmel College en de basisscholen in Losser nemen deel aan een project dat bekend staat onder de naam STO (Sterk Techniekonderwijs).

Het doel is om leerlingen op de basisschool al enthousiast te maken voor een vak in de techniek. Belangrijke punten waar je aan kunt denken zijn baangarantie, een prima salaris t.o.v. vele andere sectoren en super leuk en uitdagend werk

In Oldenzaal is in het kader van STO het techniek lab gerealiseerd. Leerlingen van de basisscholen in Losser zullen dat ook in Oldenzaal gaan bezoeken. Ook de 2e klas VMBO-leerlingen van het Twents Carmel College Losser hebben dat al gedaan en binnenkort gaan ook de leerlingen uit klas 1.

Als voorbereiding op het bezoek aan het technieklab zijn afgelopen week in een pilot de groepen 7 en 8 van basisschool De Saller op bezoek geweest bij Het Twents Carmel College in Losser.

Zij hebben kennis gemaakt met

  • Traditionele techniek (werkstukjes van hout, kunststof en bijvoorbeeld metaal)
  • Uitleg en demo over zonnecellen en windmolens.
  • Demo met drones en toepassingen in de praktijk.
  • 3D printer in actie en toepassingen in de praktijk.
  • Robotica met programmeerbare robots.
  • Zelf praktisch aan de slag met Mbots

Volgend jaar is het de bedoeling om zo veel mogelijk basisscholen uit de omgeving van Losser op het Twents Carmel College in Losser uit te nodigen.

Ook is het in de toekomst de bedoeling om leerlingen al op de basisschool opdrachten te laten uitvoeren om de belangstelling voor het vak techniek te vergroten.

 

In de foto's een sfeerimpressie van het bezoek: