Over ons

Home / Over ons / Ontstaan

Sinds 2000

Even terug in de tijd, naar het jaar 1922. In dat jaar richtten de Karmelieten het Twents Carmellyceum op aan de Lyceumstraat in Oldenzaal. De stad Oldenzaal kende echter in de jaren erna meerdere scholen met ieder een eigen onderwijsaanbod. Denk aan de Plechelmusmavo, Radboudmavo, Nutsmavo, het Marcellinuscollege en het Thijcollege. In de jaren '90 volgden er meerdere fusies tussen de verschillende scholen. Zo fuseerde de Plechelmusmavo met het Twents Carmellyceum en de Radboudmavo met het Thijcollege.   

In 2000 vond de laatste fusie plaats; het Thijcollege, Twents Carmellyceum, het Marcellinuscollege (allen Oldenzaal), mavo de Esch in Losser en de San Salvator mavo in Denekamp werden samen het Twents Carmel College. Enkele jaren later kwam ook de locatie voor praktijkonderwijs erbij.   

Door deze fusering is het Twents Carmel College een streekschool met een breed onderwijsaanbod voor iedereen. We hebben zes locaties; vier in Oldenzaal, één in Denekamp en één in Losser. In 2021 smeltten de onderbouw en bovenbouw van locaties De Thij en Lyceumstraat samen. Nu hebben we één onderbouwlocatie en één bovenbouwlocatie voor vmbo, havo en vwo.