Ouders / Verzorgers

De verslavende digitale wereld

Verdwijnt uw zoon onmiddellijk in het gamen als hij thuiskomt en is het soms zelfs lastig om dit te onderbreken voor het avondeten? Is uw dochter voortdurend met haar smartphone bezig en lijkt het ‘online leven’ soms belangrijker dan het ‘echte leven’? Zijn Fortnite, Overwatch, Minecraft, Instagram of Snapchat belangrijker dan sporten, of met elkaar iets doen? Vinden ze het lastig om zich op huiswerk te concentreren omdat ze steeds afgeleid raken door een appje of social media?

De digitale wereld is voor jongeren de wereld waar het gebeurt. Zonder het zich bewust te zijn, verliezen ze zichzelf erin. Maar wat doen jongeren nou precies in deze wereld? Wat maakt deze wereld zo verslavend en waarom is het (jongeren)brein hier zo gevoelig voor? Hoe ga je hiermee om als ouder? Hoe kom je erover in contact zonder in het ‘gevecht’ te geraken?

Deze informatieavond staat in het teken van inzicht krijgen in het digitale gedrag van uw zoon/dochter en geeft handvatten om in contact te komen en bij te sturen op (de mate van) digitaal gedrag!

 

Inhoud

Tijdens deze informatieavond gaat Laurens Veltman van Digital Awareness op interactieve wijze op deze onderwerpen in. Vanuit eigen ervaringen & de theorie laat hij zien hoe het komt dat jongeren zichzelf gemakkelijk verliezen in de digitale wereld en waarom het als ouder soms lastig is ze te bereiken. De inhoud wordt medebepaald door aan te sluiten op ervaringen van ouders, dus uw inbreng en vragen zijn zeer welkom! Waar Laurens de deskundige is vanuit de belevingswereld van de jongere en de psychologie, bent u de ervaringsdeskundige als opvoeder en ouder. Door dit samen te laten komen, brengt hij u tot nieuwe inzichten over de digitale wereld en biedt hij praktische ideeën en handvatten om samen met uw zoon/dochter aan de slag te kunnen.


Tijdens de avond krijgt u antwoord op o.a. de volgende vragen:

Wat zijn de meest voorkomende digitale verleidingen en hoe werken deze
Hoe werkt het brein en waarom is het zo gevoelig voor de digitale wereld & social media
Waarom zijn jongeren zo geneigd zichzelf hierin te verliezen en hoe kan dit anders
Hoe sluit u aan bij de belevingswereld van uw zoon/dochter zonder ze blind te volgen
Waarom kunt u als ouder zo lastig tot uw zoon/dochter doordringen en hoe kan dit anders

 

Praktische informatie

datum:woensdag 28 november
tijd:19.00 - 21.00 (inloop vanaf 18.45 uur)
locatie:Lyceumstraat
doelgroep:alle belangstellenden
kosten:geen
aanmelden:via deze link (max. 300 personen)