Ouders / Verzorgers

Devicekeuze

Het Twents Carmel College biedt aan alle leerlingen de mogelijkheid om zowel in de onderbouw als in de bovenbouw zelf een keuze te maken voor een mobiel device. Het zogenaamde ‘CYOD-beleid’ is van kracht: choose your own device (kies je eigen apparaat).

Kosten

De aanschaf van een laptop of tablet kost geld. De kosten verschillen per type/merk en deze vallen onder de vrijwillige ouderbijdrage. Als ouders deze kosten niet kunnen betalen dan biedt de school een alternatief aan, dat is wettelijk verplicht. Daarnaast is er een vangnet in de vorm van de stichting leergeld in uw gemeente (OldenzaalLosserDinkelland).

Aanschaf en keuze

Het apparaat dat u gaat kopen of huren moet goed kunnen functioneren, zowel thuis als op school. We stellen daarom één duidelijke eis aan het device en doen verder een aantal aanbevelingen:

 • WiFi module met 2.4 en 5.0 GHz ondersteuning (eis);
 • Solide behuizing (liefst inclusief rubberen stootrand dan wel degelijke hoes) en degelijke scharnieren (aanbeveling);
 • Vochtbestendig toetsenbord en mousepad (aanbeveling);
 • Schermgrootte tussen 11 inch en 14inch, groter is lastig te transporteren (aanbeveling);
 • Processor: geen harde eisen omdat er veelal in de cloud gewerkt wordt;
 • WiFi module met AC-Wireless comptabiliteit en dubbele antennes in het beeldscherm voor een snelle, stabiele en optimale draadloze verbinding (aanbeveling);
 • Long-life oplaadbare accu die beschikt over ‘long-life technologie’ waardoor de accucapaciteit pas na 1500 opladingen afneemt (aanbeveling);
 • Accu met een minimale werkduur van 5 uur waardoor de leerling een hele schooldag het device kan gebruiken zonder de accu op te laden (aanbeveling);
 • SSD (Solid State Drive) harde schijf i.p.v. een reguliere harde schijf: een SSD is snel, energiezuinig en robuust door het ontbreken van bewegende delen (aanbeveling).

Het maakt in feite niet uit of u kiest voor een Windowslaptop, een Chromebook of een Macbook: voor alle platformen geldt dat ze compatible zijn met onze schoolsystemen, waaronder Office 365. Wel zijn er verschillen in de mogelijkheden om software te installeren en te gebruiken.

Ook een iPad of andere tablet kan, maar we bevelen aan een device aan te schaffen met een toetsenbord zodat uw kind langere tijd met het apparaat uit de voeten kan. Alle iPads vanaf de iPad air 1 zijn in principe geschikt om mee te werken op het Twents Carmel College. We raden echter aan om één van de volgende modellen iPad te gebruiken:

 • iPad 2017, 32 Gb (128 Gb kan, maar is niet noodzakelijk)
 • iPad 2018, 32 Gb (128 Gb kan, maar is niet noodzakelijk)

De iPad-mini en de iPad-Pro raden we af vanwege de schermgrootte.

Waar u het apparaat aanschaft, mag u natuurlijk zelf bepalen. We raden u wel aan zich te houden aan de richtlijnen die we aangegeven hebben. Elke goede computerleverancier of electronicaketen kan u hierin adviseren.

 

 

Aanschaf device

Waar u het apparaat aanschaft, mag u natuurlijk zelf bepalen. We raden u wel aan zich te houden aan de richtlijnen die we aangegeven hebben. Elke goede computerleverancier of electronicaketen kan u hierin adviseren.

Het Twents Carmel College heeft prijsafspraken met The Rent Company gemaakt voor de aanschaf of huur van een device. Zij leveren altijd een device dat aan de eisen voldoet die we daaraan stellen.

Hieronder vindt u per gewenst device een directe link naar de webshop. Bij het gebruik hiervan worden automatisch de prijzen voor het Twents Carmel College getoond.

 

DeviceInformatiebrochureLink naar webshop
Chrome BookFlyer chrome booksChrome Book bestellen
LaptopFlyer laptopsLaptop bestellen
iPadFlyer iPadsiPad bestellen