Nieuws & Agenda

Home / Nieuws & Agenda / Nieuws / Algemeen / 

TCC De Thij wint prijs voor lessen seksualiteit

Onze locatie De Thij heeft de aanmoedigingsprijs van de Lang Leve de Liefde Awards gewonnen. Met de awards zetten Soa Aids Nederland en Rutgers de scholen in het zonnetje die structureel en effectief aandacht besteden aan relationele en seksuele vorming. TCC De Thij blinkt uit op verschillende aspecten als het gaat om het bevorderen van de seksuele gezondheid van leerlingen, en heeft daarvoor de prijs gewonnen.

Vaste thema’s in het onderwijs

De thema’s relaties, seksualiteit, seksuele diversiteit, wensen en grenzen hebben een vaste plek in de lessen Mens & Gezondheid (biologie en verzorging) in klas 1 en klas 2. Ook tijdens het vak Levensbeschouwing staat lichamelijkheid, versieren en verkering in een aantal lessen centraal. Naast de aandacht voor de preventie van seksueel riskant gedrag, zowel fysiek als online, is er ook aandacht voor de prettige kanten van seksualiteit. Leerlingen ontwikkelen zich op die manier positief op relationeel en seksueel vlak. Daarnaast is er op school een GSA groep actief (Gender & Sexuality Netwerk) die zich inzet voor Paarse Vrijdag en Comingoutday.

Trots op onze sekslessen

“Mijn collega’s en ik zijn trots op onze lessen seksualiteit, vandaar dat ik onze school heb aangemeld voor de Lang Leve de Liefde Awards”, zegt Kim Neef, coördinator Gezonde School en docente Mens & Gezondheid. “Het is fijn en motiverend om te horen dat wij de aanmoedigingsprijs gewonnen hebben. Het is een bevestiging dat we op de juiste wijze te werk gaan in onze lessen.”

Wij ontvangen feedback zodat we nog meer kunnen groeien in de lessen relationele en seksuele vorming. Het streven is om in de toekomst de daadwerkelijke Lang Leve de Liefde Award te winnen.