Nieuws & Agenda

Home / Nieuws & Agenda / Nieuws / Algemeen / 

Lancering Hanzetour app

Vorige week deden 200 leerlingen uit de eerste en tweede klas van locatie Potskampstraat mee aan een heel bijzonder project. Zij gingen ‘Chillen op de Beeldbank’ en werden aangesproken als erfgoedmakers van de toekomst.

Het digitaal erfgoed van Oldenzaal is opgeslagen in speciale beeldbanken. Samen met experts van erfgoedinstellingen en docenten van de Potskampstraat onderzochten, verkenden en experimenteerden de leerlingen het (digitale) erfgoed van Oldenzaal. Met opdrachten, theater, workshops, videoclips, ontmoetingen bij het lokale erfgoed, activiteiten in de stad en digitale tips en tricks. Op vrijdag maakten zij hun eigen digitale erfgoed: wat wordt er van mij bewaard voor later?

Enkele experts die werden bezocht waren: de archivarissen van het stadstadsarchief, de archeologen die werkzaam zijn bij de opgravingen van de Deurningerpoort. Maar ook werd naar het Hanze verhaal gespeurd met de nieuwe Hanze app.

Burgemeester Patrick Welman sloot vrijdagmorgen de themaweek af met het maken van een selfie met de kinderen. Dit is Digital Born Erfgoed, een plaatje voor later.

Foto's: Gemeente Oldenzaal