Nieuws & Agenda

Home / Nieuws & Agenda / Nieuws / Algemeen / 

Kunstwerk Sanne Weversrotonde onthuld

Zaterdag 12 december is het kunstwerk op de Sanne Weversrotonde in Oldenzaal onthuld in aanwezigheid van Sanne Wevers, docent Nico Kuipers van het Twents Carmel College en de bedenker van het ontwerp, oud-leerling Stan Nijmeijer. Het kunstwerk is een initiatief van het Twents Carmel College. De school bedacht een ontwerpwedstrijd voor een kunstwerk op de rotonde. Het winnende ontwerp is vanaf nu te zien op de toegangsweg N343 en bestaat uit een aantal figuren op een turnbalk.

Sinds 2017 heeft het Twents Carmel College (locatie Potskampstraat) het initiatief opgepakt om een kunstwerk te realiseren voor de Sanne Weversrotonde met de intentie om een blijvende herinnering te maken voor de (sport)prestaties van Oldenzaalse talenten. De aanleiding was de gouden medaille die Sanne Wevers won tijdens de Olympische spelen van 2016. Inmiddels staat het kunstwerk symbool voor talentontwikkeling in brede zin die door het Twents Carmel College wordt gefaciliteerd.

Vernieuwend onderwijs
Twents Carmel College heeft met dit project invulling gegeven aan de vernieuwing van het onderwijs. Leerlingen vanuit verschillende vakrichtingen zijn met elkaar aan de slag geweest met een echte, betekenisvolle opdracht. Hierbij werd samengewerkt met bedrijven uit de regio en de gemeente Oldenzaal.

Technisch lastige opdracht
Na de onthulling was er een digitale meeting met alle betrokkenen bij het project. Daar zijn de bedrijven zoals Novicon, Luma, Karola Lasbedrijf en Architectenbureau Velthuis geprezen voor hun betrokkenheid en expertise. Het ontwerp van de leerlingen was technisch best lastig om uit te voeren: specialistisch werk en arbeidsintensief. Onder begeleiding van architect John Velthuis en docent Nico Kuipers is het ontwerp uitgewerkt tot een waardig kunstwerk dat door de gemeente Oldenzaal financieel mogelijk is gemaakt.

Zichtbare plek
De onthulling van het kunstwerk zou in maart van dit jaar plaatsvinden. Door het coronavirus en de beperkende maatregelen is dat uitgesteld. Alle betrokkenen zijn blij en trots dat het kunstwerk nu op de plek staat en dat iedereen het kan zien. Het kunstwerk staat langs één van de drukke toegangswegen van Oldenzaal, N343 / Oliemolenstraat, vlak voor het ouderlijk huis van Sanne Wevers.

Op de foto staan: Sanne en Lieke Wevers, Stan Nijmeijer en Nico Kuipers