Nieuws & Agenda

Home / Nieuws & Agenda / Nieuws / Algemeen / 

Gouden Schoolkantine Schaal voor onze kantines

Onze locaties Losser, De Thij, Lyceumstraat en Potskampstraat hebben van het Voedingscentrum de gouden Schoolkantine Schaal ontvangen! De kantines hebben deze onderscheiding verdiend door gezonde en duurzame producten aantrekkelijk en opvallend te presenteren. Voor leerlingen (en medewerkers) wordt de gezonde keuze daarmee de gemakkelijke keuze.

Waarop is gelet?

Om de schaal te verdienen moet tenminste 80% van het aanbod bestaan uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Daarnaast is er altijd drinkwater beschikbaar. Voor leerlingen is het bovendien extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan.

Een gezonde toekomst voor jongeren

Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee. De schaal laat zien dat wij ons inzetten voor een gezonde toekomst voor jongeren. We werken actief aan een Gezonde Schoolkantine en voldoen aan de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Deze richtlijn is opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.