Praktijkonderwijs

Cursusaanbod

Voor leerlingen uit klas 2, 3, 4 en 5 hebben we een uitgebreid cursusaanbod. Wil je een cursus volgen, maar weet je nog niet goed welke? We helpen je hier graag bij.

Het is eerst belangrijk dat je gaat nadenken over waar jij later wilt gaan werken. Wil je misschien in een restaurant gaan werken of ga je liever buiten in de natuur aan de slag? Wat vind jij leuk om later te doen? We hebben de cursussen in verschillende sectoren verdeeld. Die zie je in het menu hiernaast. Klik op de sector waar jij later wilt werken en je ziet welke cursussen je kunt volgen.

Cursusinhoud

Bij elke cursus lees je wat de cursus inhoudt en wat we van jou verwachten. Slaag je voor één van de cursussen, dan krijg je een officieel erkend certificaat/diploma. Dit certificaat/diploma kun je goed gebruiken bij een sollicitatiegesprek.

Aanmelden

Heb je een keuze gemaakt, bespreek je keuze dan ook met je ouders. Ben je zeker van je keuze? Mooi! Vul samen met je ouders het aanmeldformulier in. Aanmelden kan tot 1 juni.

Gesprek

De docent van de cursus kan jou (en misschien ook je ouder(s)/verzorger(s)) uitnodigen voor een gesprek. In dit gesprek gaan jullie het hebben over je keuze voor de cursus en of het de goede keuze is. Ook wil de docent weten of je echt gemotiveerd bent en je best gaat doen tijdens de cursus.

Als jullie het over de gemaakte afspraken eens zijn, maken we de aanmelding definitief en zetten jij en je ouders een handtekening.