Potskampstraat

VMBO: leerwegen en profielen

Het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) duurt vier jaar en bestaat uit 4 verschillende leerwegen.

  • De basisberoepsgerichte leerweg (BBL) bereidt voor op niveau 2 van het MBO. Na de tweede klas kies je een van onderstaande profielen. In klas 3 en 4 heb je 15 uur beroepsgerichte vakken, aangevuld met algemeen vormende vakken.

  • De kaderberoepsgerichte leerweg (KBL) bereidt voor op niveau 4 van het MBO. Na de tweede klas kies je een van onderstaande profielen. In klas 3 en 4 heb je 11 uur beroepsgerichte vakken, aangevuld met algemeen vormende vakken.

  • De gemengde leerweg (GL) bereidt voor op niveau 4 van het MBO. In klas 3 en 4 heb je 8 praktijkuren binnen het profiel Dienstverlening en Producten en daarnaast nog 5 algemeen vormende vakken.

  • De gemengd theoretische leerweg (GTL) bereidt voor op niveau 4 van het MBO. In klas 3 volg je 8 theoretische vakken en 4 praktijkuren binnen het profiel Dienstverlening en Producten. In klas 4 kies je tussen de gemengd theoretische leerweg met 6 theoretische vakken en 4 uur praktijk binnen dienstverlening en producten of de theoretische leerweg met 7 theoretische vakken en zonder praktijk. Vanuit de theoretische leerweg is (met het juiste vakkenpakket) ook doorstroom naar de havo mogelijk.